fredag 10 februari 2012

Veterinärsdags

Imorse när jag skulle klippa Gems klor kinkade hon vid ena tassen.
Den såg inte riktigt bra ut så ett samtal till Veterinär Annika och vips var vi där.

I väntrummet i väntan på vår tur och att Gem skulle somna till, hade Vet Annika och hennes skötare Emilie fullt upp med diverse sjukdomar.

En katt som det inte var riktigt ok med, en nakenhund som troligtvis hade någon slags tumör, en hund som skulle kloklippas, en annan som skulle vaccineras och ännu en annan gammal schäfer som skulle få göra sin sista resa.

När Boy, som Schäferna hette, kom in gammal och halt och muskelfattig kom jag att tänka på Tess. Hur tuff man än är när man står där innan så är det bra jobbigt när det är slut. Jag hade svårt att hålla mina tårar tillbaka när de gick in med hunden i rummet för att säga hejdå för sista gången.

Djuren väcker många känslor hos en, hur jobbigt det än är att ta bort dom så har man så många härliga år med dom som väger upp allt annat.

Gem fick idag iallafall göra ett ingrepp i klon, ta bort den med andra ord. Nu går hon med ett stort bandage och är inte sådär jättelycklig. När det smärtstillande släpper får vi se hur hon mår, kanske behöver hon något smärtstillande....vi får se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar