tisdag 27 september 2011

A-provsträning

En strålande dag. Jag tycker om att sätta mig i bilen och vara på väg och igår var jag på väg till Sörmland, Rosöga och Lena Bratsberg-Karlsson och A-provsträning.

Kursen började kl 15.00. Jag var där lite tidigare efter jag frågat, för att träna Disa lite själv på deras marker. Här hemma är det stört omöjligt att skjuta och det kan man där. Det kändes bra att få arbeta av henne lite innan det var dags för Gemini.

Vi var sex stycken i gruppen och träningen varade i tre timmar.

Gemini var på topp. Hon markerade som en gudinna idag, jag var imponerad av henne (det var mer än hon gjorde på Flenprovet i somras). Hon var lydig på pipan och hade ett bra linjer, för oss iallafall. Jag är nöjd med hennes utveckling.

Det jag gladde mig extra åt var att hon inte var så hiskeligt på kanske för att hon tidigare hade fått hämta några skjutapporter när jag tränade ensam.

lördag 24 september 2011

Aoife och Marie

Så underbart aktiva alla är med Gems one and only kull. Kul!!

Marie startade Aoife idag för första gången b-prov öppenklass. Plats Enköping och domare Göransson.

Med sig hem hade de ett första pris med ett fint HP framför.

Ett stort grattis till er båda. Så bara bäst ni är.

Långledighet

Det är lika njutbart varje gång man påbörjar sin långledighet. Det är fullt upp på jobbet så vilan från jobbet är välkommet.

Mannen min har blivit pensionär (ja, sug på den karamellen), jag själv har ett stort antal år kvar av att jobba.
Att husse är hemma har många bra fördelar speciellt de efter nätterna jag har jobbat. Han tar ut hundarna och jag kan sova till jag vaknar.

Min utmaning med att han är hemma och tar hundarna är att skapa nya vanor för mig med hundarnas och mina promenader, träningar osv.  Men det känns ju som en väldigt liten utmaning i livet om man ser till det stora ;-)

Efter att de har varit på landet i förra veckan så kom de åter hem igår och idag packade jag in Gem och Disa i bilen och åkte till Ursvik.

En härlig skogspromenad gick vi tillsammans blandat med lite markerings- och linjetags arbete. Lyckliga var dom och jag njöt av att komma ut igen med dom.

Vad gjorde man innan man hade hundarna, inte gick jag på några spontana promenader  iallafall. Nu kan jag känna ett behov att gå ut om så bara runt omkring här hemma, men jag vill helst inte gå utan doggarna för det är så fasligt tråkigt att gå själv.

lördag 17 september 2011

ännu mera resultat

Jag är så imponerad av duktiga duktiga hundförare såsom Annika Hecktor tex och lilla Keela (Gemvalp).

Idag har de gått och vunnit ett A-prov på hemma plan. Ett första pris blev det.

 De har tidigare ett 3:e plats i Danmark
Vad ska det bli av dessa två brudar?!

Jag är så glad för er skull-

fredag 16 september 2011

Lite mera resultat

Marie och Aoife har klarat KKL idag.

Stort grattis till er

onsdag 14 september 2011

och lite resultat

B-Prov Eskilstuna

grattis till

Annika och Cool 2:a pris i ökl
Vivi och Vila 2:a pris i ökl
Mats och Norah 3.e pris i ekl

Åter hemma

Nu har vi återvänt hem, hundarna, mamma och jag från den sköna ön Gotland.

Båda tjejerna löpte så det blev som sagt var ingen start för mig och Gemini. Men eftersom vi ändå hade bestämt att kombinera prov med semester så satt inte vi i sjön pga av att vi inte kunde starta.

Vi har gjort en hel del andra roliga utflykter såsom Lummelundagrottan, Hoburgen, besökt mammas morfars grav och plats som han levde, hälsat på släktningar, promenerat på fantastiska platser. Vi hade till och med en otroligt tur med vädret.

Onsdagsträning
I dag onsdag så blev jag upplockad av Ulla (tack Ulla för samåkningen) och vi for ut till Dalarö för Ingela träning. Hon hade så snällt ordnat att vi idag kunde träna på helt annan mark än den som är på Lidingö.

Vi har traskat på gungfly och när blåsten tog i ordentligt så kunde man känna även det under fötterna. Trampade ner med stövlen ordentligt en gång efter lite möda fick jag upp benet....tur att inte båda åkte ned, s då hade jag väl stått där än :-)

Mina båda tikar löper. Gemini gick sisådär idag. Hon visade inga tecken på att ta åt sig när jag korrigerade henne så det blev ett litet extra moment som jag fick lägga in i dagens träning.

Annars så jobbade vi mest med vattendirigeringar.

Disa gjorde ett par jätttefina dolda vattendirigeringar idag. Mmmm, jag var mycket nöjd med henne.

Sen är det igen jag, Cina, som behöver tänka rätt, göra rätt i skick och lugnt visa vart de ska gå. Det är kul att köra hund och det är kul att se hundens respons när man själv är tydlig.

måndag 5 september 2011

Löp

Det blir ingen start på Gotland för Gemini. Hon har nu börjat att löpa och så har även Disa. Det är tur att man har dubbel uppsättning av tikskydd ;-)

Ett par starter hann jag iallafall med. Det katastrofala utanför Flen och nu i helgen på Uppsala Höst prov.

Veckan innan tränade jag bara en gång och det var på Ingelakursen. Resten av tiden jobbade jag med att återställa ordningen i flocken.

Gemini gick ut i sista par och trots en lång tids väntan var det min gamla vanliga hund jag hade vid min sida, det kändes skönt.

Vi fick en 3:e pris, valörmässigt är det ingen höjdare men jag var mycket nöjd med Geminis arbete. Vi hade säkert fått en högre siffra om det inte vore för att jag strulade till det. Jag var slarvig, alldeles för slarvig vid ett par tillfällen.

Min parkamrat, Lotta Bergqvist, fick börja med en lång dubbelmarkering på vatten. Medans jag väntade såg jag att Gemini nosade in nån apport.
Min tur och jag skulle skicka på en vattendiregering och vad gör jag!!??? Jo, jag skickar allt för snävt vid sidan av söket där Gemi suttit och nosat in. När hon väl gått upp på land var hon väldigt bestämd och kom snabbt in med en apport. Ohh well, hon gjorde ju bara det hon ansåg vara rätt så det skicket får jag ta på mig helt och håller. Bra start!!

Efter min parkompis gjort söket återgick vi till vattnet och Gem gör ett helt ok markeringsarbete, får styra henne lite på den andra (vilket så gott som alla fick) men hade god minnesbild. Det gladde mig.

Söket tyckte jag hon gjorde kanon. Bra fart och hittade ganska snabbt.

Landdirren gick helt ok också men sen var det dags för en förarmiss igen dubbelmarkeringen. Gemini såg inte den först kastade, jag tyckte mig se den. Den andra tog hon in snabbt men när jag skickade henne till den andra lydde hon dit jag skickade....problemet vara bara att jag var fel ute.

Ja, så kan det gå. Jag är nöjd med Gemini men ser att jag själv har en hel del att lära ;-)