onsdag 4 januari 2012

Första träningen 2012

Då har vi satt igång igen med Lidingöträningen.

Mannen här hemma har svårt att förstå att man av fri vilja står ute så gott som en hel dag i regn och rusk för att träna hundar.
Det ser nog tokigt ut för andra men för oss som har retriever glömmer bort ibland väder och vind när man ser hur hundarna är på hugget. De bryr sig verkligen inte om väder och vind.

Men visst är det skönt att komma hem i värmen efter en dag som denna, en känsla av välmående sprider sig i hela kroppen.

Idag på träningen traskade vi en lång slinga där vi varvade med att vara funktionär. Ett antal markeringar med förflyttningar som sen blir till dirigeringar.
Det är inte helt lätt att minnas nedslagsplatserna där terrängen var lite tätare. Men det är nyttigt speciellt för oss förare att försöka komma ihåg och sen skicka hunden till rätt ställe och samtidigt tänka på vinden .

Gemini med klasskompisar var riktigt på hugget och jobbade fint. Disas klass hade några mer spritt i benen än andra och tog bra med mark med dom när de for fram över tuvorna. Kul hade dom iallafall och tyckte nog att det var bra skoj att vara igång igen efter det korta uppehållet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar